Fysak-aktiviteter

Aktivitetene er laget for at elevene skal øke pulsen, og få økt trivsel. Her finner du en oversikt over Fysak-aktiviteter med tilhørende beskrivelse.

Orientering

Orientering er en fin aktivitet som kombinerer pulsøkning og trening i bruk av kart. Krever noe forberedelse ved at det må henges ut poster på forhånd.

Løpende elg

Løpende elg er inspirert av Tor Heiestads gull i OL i 1988 på løpende villsvin. Du kan bruke gymsalen for å gjennomføre aktiviteten, men den er også fin å gjennomføre ute.

Elefantstikk

Elefantstikk kalles også stikkball eller dansk stikkball, der alle spiller mot alle. Elefantstikk gir mye fart, og kan arrangeres både inne og ute

Tunnellball

Tunnelball er en gammel klassiker og en enkel lek med høy intensitet og spenning, som er lett å sette i gang.

Røde flaggan

Røde flaggan er morsom øvelse som skaper mye engasjement og fart. Denne øvelsen trenger god plass og banen kan gjerne være et skogområde eller annet terreng

Matematikkmix

I matematikkmix får elevene testet både kondisjon og konsentrasjon ved å løse matteoppgaver. Dette er en engasjerende øvelse hvor det ikke nødvendigvis er de raskeste som vinner.

Friskee

Friskee eller Frisbee ultimate er en null-kontakt lek som er en morsom øvelse i samarbeid og sansemotorikk.

Scrabble

Scrabble er en fin og morsom aktivitet som får pulsen litt opp i løpet av 30 minutter med Fysak. I tillegg er det en fin aktivitet for å lure inn litt faglig innhold.

Kjeglekamp

Kjeglekamp er et enkelt spill som garanterer høy puls og mye aktivitet, og kan gjennomføres på et avgrenset område, for eksempel i gymsalen eller på fotballbanen

Stratego

Stratego er en veldig morsom aktivitet som trener strategisk tenkning og kommunikasjon. Taktikk og samarbeid er veldig viktig i denne aktiviteten.

Veggball

Veggball er inspirert av den gamle leken "Helan og halan" og en øvelse i NRKs "Mesternes mester".

Gåtur

Gåtur er en av de beste FYSAK-aktivitetene vi har på SLUS.…

Titten på hjørnet

Arealet oppe i gangen på Søndre Land ungdomsskole innbyr til…