«Hvordan snakke om de store barna?»

Ungdomsforeldre i Land inviteres til temakveld
på Dokka videregående skole
tirsdag 7. mars klokka 18.00

«Hvordan snakke om de store barna?»

Storbarnsliv – om å vokse opp med barn
«Jeg skriver denne teksten klokken fem om natten. Endelig sovnet barnet trygt i sengen sin etter nok en våkenatt. Men mor er våken. Mor har vært våken i 18 år.»

Foredragsholder er journalist, kommentator og forfatter Guro Hoftun Gjestad. Guro er forfatter av boken «Storbarnsliv, om å vokse opp med barn,» som ble nominert til Brageprisen i klassen sakprosa i 2015. Aftenposten mente boken var ”Årets viktigste om ungdom” og anmelderen skrev: ”Med sylhvass presisjon beskrives generasjonen av foreldre som er født rundt 1970, deres barn og kløften mellom dem når det gjelder hverdagserfaringer. (…) Selv om foreldrerollen er bokens anliggende, er det beskrivelser av ungdom som tar plass og oppmerksomhet. Gjennom intervjuer med ungdom, samtaler med foreldre og tilsendte bidrag fra begge grupper, tegner Hoftun Gjestad en serie sterke portretter.”

Guro ønsker ikke å belære andre foreldre, eller fremstå som en ekspert. Hun kommer heller ikke med en rekke gode råd eller en rask innføring i hvordan du skal forstå din tenåring. Heller tvert om. Guro er opptatt av å møte foreldre og ungdommer med både ærlige fortellinger om utilstrekkelighet og selvbebreidelse, og beretninger om kjærlighet og smerten som oppstår ved enhver løsrivelse.
Temakvelden er et samarbeid mellom foreldreutvalgene ved ungdomsskolene i Land (FAU ved Torpa barne- og ungdomsskole, FAU ved Søndre Land ungdomsskole og FAU ved Dokka ungdomsskole) og Dokka videregående.

Det blir salg av kaffe og kaker, så ta med litt kontanter.
Velkommen!