Informasjon til elever og foresatte ved SLUS

Godt nytt år alle sammen. Jeg håper alle har hatt en fin ferie og har fått slappet av skikkelig. Skolen fikk søndag kveld beskjed om at alle landets ungdomsskoler om å gå over til rødt nivå i forhold til smittevern.

For begrense økning i smitten i januar har regjeringen besluttet at alle landets ungdomsskoler bør gå over til rødt nivå uavhengig av det lokale smittenivået. Tiltaket gjelder fra mandag 4. januar 2021 og foreløpig fram til mandag 18. januar. Bakgrunnen for at regjeringen nå innfører strengere tiltak, er frykt for at det har vært økt smitte gjennom juleferien. For å hindre smittespredning og at smitten kommer ut av kontroll, blir det innført strengere nasjonale tiltak i en begrenset periode. Oppfordrer alle til å lese om smittevernsrutiner som legges ut på vår hjemmeside.

Det betyr at vi må omorganisere skolehverdagen vår, og det har i dag vært hektiske møter for en god planlegging for de dagene som kommer. Etter samråd ned kommuneoverlege Jens A. Mørch, samt skolesjef Håvard Eriksen, har vi ved SLUS planlagt ut fra dette. Perioden gjelder for 9 skoledager og hvert trinn får 3 dager på skolen hver. Dette vil spesielt lette på smittetrykket i forhold til smittekontakter på buss og skole. Bussene er overfylte og det vil være vanskelig å overholde kohorter til og fra skolen. Det vil si at vi veksler mellom hjemmeundervisning via Teams og at elevene møter opp på skolen. Vi følger planen så normalt det lar seg gjøre. Kontaktlærere vil informere elever og foresatte om planen fremover, samt at elevene får informasjon. Elever har ulike behov vedrørende opplæring, og her vil det bli kontakt mellom skole og hjem. Videre er Storprosjektet for 10.trinn utsatt inntil videre, men planen er å få gjennomført dette senere i skoleåret dersom det lar seg gjøre.

8.trinn starter på skolen som vanlig 5.januar og vil da få med seg PC og bøker de vil trenge til videre.

9.trinn starter 5.januar med hjemmeskole, og vanlig timeplan følges. Det vil si at man «møter» opp i Teams til vanlige tider. 9. trinns elever kan hente PC og bøker mandag 4.jan frem til 17.30. Eller tirsdag 5.jan, mellom 08.00-15.30.

10.trinn starter 5.januar med hjemmeskole, og vanlig timeplan følges. Det vil si at man «møter» opp i Teams til vanlige tider. 10.trinn tar med PC og bøker hjem på onsdag.

Trinn Man 4.jan Tirs 5.jan Ons 6.jan Tors 7.jan Fredag 8.jan
8 Fri Skole Hjemmeskole Hjemmeskole Skole
9 Fri Hjemmeskole Hjemmeskole  Skole Hjemmeskole
10 Fri Hjemmeskole    Skole Hjemmeskole Hjemmeskole

 

Trinn Man 11.jan Tirs12.jan Ons.13.jan Tors 14.jan Fredag 15.jan
8 Hjemmeskole Hjemmeskole Skole Hjemmeskole Hjemmeskole
9 Hjemmeskole Skole Hjemmeskole Skole Hjemmeskole
10 Skole Hjemmeskole Hjemmeskole Hjemmeskole Skole

Videre informasjon vil bli gitt fra skolen gjennom våre hjemmeside. Har dere spørsmål så er det bare å ta kontakt med skolen. Vel møtt til undervisning. Dette får vi til 🙂

Tony