Friluftsturer

De aller fleste turene på SLUS er friluftsturer, og er svært populære blant elever og ansatte.

10.klasse: Tre dager i Jotunheimen

Allerede første skoleuka i 10.klasse drar alle 10.klassingene på tur til Jotunheimen med overnatting på Bessheim fjellstue. Første dagen går elevene en tur opp til Gjendehøe som ligger på 1257 moh. Turen er på 2,5 km og er fin for å teste ut skotøy og sekk. På toppen skal elevene igjennom fire poster med litt faglig innhold (kart/kompass, biologi i fjellet, geologi og turisme). Turen gir flott utsikt mot neste dags store turmål, Besseggen.

Turen over Besseggen starter tidlig neste dag. Elevene blir transportert ut til Memrubu med båt, før de starter på den 15,5 km lange turen tilbake til Bessheim fjellstue. I løpet av turen skal elevene gå over 1000 høydemeter og passere Veslefjell på 1738 moh. Men turens høydepunkt er det spennende stigningen opp selve Eggen. Her må de aller fleste ut av den berømte komfortsonen og bryte noen grenser, men belønningen møter dem på toppen sammen med 70 andre blide og positive 10.klassinger: En fantastisk utsikt over Jotunheimen.

Siste dag i fjellet blir brukt til opprydning på hyttene og hjemreise.

9.klasse: To dager med tung sekk på Veståsen i Søndre Land

Tidlig i 9.klasse drar elever og lærere på en todagerstur til Veståsen i Søndre Land. Elevene må bære med seg klær, utstyr og mat for hele turen. Overnattingen skjer under åpen himmel ved vannet Kvitingen.

Turen starter ved Aurlundsætera og går via Skjellingshovde på 852 moh. Skjellingshovde er det høyeste punktet i Søndre Land kommune.  Her finner vi også et 15 meter høyt tårn med hytte på toppen, som ble reist sommeren 1960 da det gamle tretårnet var i dårlig forfatning.

Ved Kvitingen etableres leir og leirbålet fyres utover kvelden. Elevene har selv planlagt maten, og denne tilberedes ved hjelp av bål, stormkjøkken eller primus.

Etter en god natts søvn er alle klare for dag 2. Leirplassen ved Kvitingen ryddes og turen går videre forbi Store Aurli og Skålvatnet. Ved Vesle Sandungen er vi ved turens mål og elevene transporteres tilbake til med buss.

Totalt er turen i overkant av 20 km lang.

BILDER!!