Minner fra Juleball 2017

 

PRAMMEN ÅPNET

Onsdag 7. juni åpnet vi uteklasserommet PRAMMEN. Vi takker samarbeidsparter for bidrag økonomisk og praktisk. Nå er det opp til oss å «sjøsette» prosjektet, fylle det med innhold.

Ordfører Terje Odden åpnet bygget, etterpå hadde vi en god samtale med gjestene våre der vi fortalte om hvordan vi legger vekt på fysisk og praktisk arbeid. Stortingspolitiker Stine Renate Håheim fikk med seg flere innspill fra SLUS, og vi håper visitten var like inspirerende for henne som det var for oss at hun som folkevalgt kommer på besøk til oss.

PRAMMEN rommer en skoleklasse slik at vi kan planlegge aktiviteter og gjennomføre selv om det skulle blir uvær. I tillegg har vi ryddet i området slik at det er godt utsyn. Bilveg helt fram sikrer universell utforming. Anlegget inneholder også brygge. To nye båter gjør det også lettere å ta i bruk fjorden.

PRAMMEN ligger i offentlig område, det er å håpe at området kan bli til et turmål for innbyggere i Hov og Fall på kveld og helg.

(alle foto Hanne Walbye)

Lokal krigshistorie følt på kroppen.

Tysk vaktpost. Hadde man rent mel i posen? Hadde man passerseddel?

Kveldsskole for 9.trinn 21.mars.

Andre verdenskrig åpner for mange problemstillinger i undervisningen. Denne kvelden ønsket vi å gi et tverrfaglig opplæring hvor elevene fikk kjenne på utfordringene som møtte menneskene under krigen. Helter som Leikny Karlsen og hennes brødre fra Søndre Land fortjener å bli husket for sin innsats i motstandsbevegelsen.

Elevene møtte ved det gamle sykehuset i Land og startet på et rebusløp med oppgaver og utfordringer av forskjellig slag. Bruke det de allerede har lært av historiekunnskap, lære nytt underveis, slite litt, møte uforutsette utfordringer og kjenne på egen redsel under flukt i mørket gir en annen innsikt enn å lese en tekst ved pulten eller se en film.

Vi er stolt av sporty elever som holdt godt sammen i grupper og levde seg inn i utfordringene de møtte, selv om ikke alle kom fram til mål. Slik var det dessverre også under krigen… Heldigvis for våre elever, kunne de bryte forseglingen og ta fram sin mobil for å ringe etter hjelp da de stod fast.

     

 

Møte med den hviterussiske krigsfangen Arnis Waltzin som kom med gåtefulle beskjeder på et fremmed språk og tagg etter mat.